Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Meer aanhoudingen in faillissementsonderzoek

Op 17 november heeft de FIOD twee mannen (25 en 52) uit Veendam en Groningen aangehouden. Zij worden verdacht van faillissementsfraude en leidinggeven aan een inmiddels failliete stichting. Naast hun woningen zijn ook twee bedrijfspanden in Zuidbroek en Appingedam doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, mobiele telefoons en een luxe auto.

Deze aanhoudingen zijn een vervolgactie in een faillissementsonderzoek. Het onderzoek is gestart nadat de curator bij de FIOD een melding heeft gedaan van een vermoeden van faillissementsfraude. De verdenkingen zien op het in het zicht van het faillissement onttrekken van goederen en geld uit de boedel van een stichting. De vandaag aangehouden mannen gaven vermoedelijk leiding aan en waren verantwoordelijk voor de inmiddels failliete stichting. Het opsporingsteam vermoedt dat beide verdachten de eerder aangehouden 48-jarige man hebben gebruikt als katvanger. Waarschijnlijk dwongen ze hem in het zicht van het faillissement om contant geld op te nemen, machines uit de stichting te onttrekken en bestellingen te doen die niet betaald werden. De katvanger heeft vermoedelijk ook voor eigen gebruik geld van de rekening van de stichting gehaald.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Copyright Rijksoverheid FIOD
Voor informatie: Audrey Nijhof, 06 - 50 100 261
Categorie :