Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Onderzoek naar bestuurder stichting op verdenking van faillissementsfraude

Woensdag 10 maart heeft de FIOD een doorzoeking verricht in een woning in de gemeente Oldambt. Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op een 48-jarige man die wordt verdacht van faillissementsfraude als bestuurder van een stichting. Tijdens de doorzoeking is administratie in beslag genomen.

De verdachte was bestuurder van de stichting. Het onderzoek betreft de periode vanaf september 2018 tot en met mei 2019. In die periode is er veel geld van de bankrekening verdwenen. Ook zijn er in die periode diverse goederen aangeschaft, deze zijn vervolgens door de curator niet aangetroffen in de boedel. De verdachte weigert de curator inlichtingen te verschaffen over zowel het de bestemming van het geldbedrag als de goederen. De FIOD is het onderzoek gestart na een aangifte van de curator.

Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Informatie: Herman Opmeer 06 – 1860 1769

Categorie :