Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD publiceert jaarverslag 2023

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) publiceert vandaag zijn jaarverslag 2023. In dit jaarverslag legt de FIOD verantwoording af over de belangrijkste resultaten en gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Ook vertellen rechercheurs en teamleiders in meerdere interviews en podcasts over de resultaten van hun werk voor de FIOD.

“FIOD grijpt opnieuw in wegens grootschalige belastingfraude in de kledinghandel, twee aanhoudingen en 17 doorzoekingen in witwasonderzoek, onderzoek naar corruptie via overpricing, FIOD haalt grote cryptovaluta-mixer uit de lucht, aanhoudingen in onderzoek naar omzeiling sanctiewetgeving.” Een kleine greep uit de nieuwsberichten van de FIOD in 2023. Dit is waar het werk van de FIOD zichtbaar wordt, maar daar gaat enorm veel onderzoekswerk en voorbereiding aan vooraf.

De FIOD is de opsporingsdienst voor het aanpakken van financiële en fiscale criminaliteit en het is onze maatschappelijke taak om op innovatieve wijze te werken aan een weerbare samenleving. In het jaarverslag 2023 is te lezen wat de kern van het werk van de FIOD is, wat onze strategische doelen zijn, met wie we samenwerken en hoeveel expertise we in huis hebben om ons belangrijke werk goed te doen.

In dit jaarverslag geeft de FIOD onder meer via meerdere interviews met rechercheurs en teamleiders een inkijkje in hun werk. In vier podcast vertellen deze FIOD-medewerkers hoe hun onderzoek impact heeft gehad. Hun verhaal maakt duidelijk hoe wij onze expertise inzetten voor de opsporing, op welke wijze we onderzoeken tot een succesvol einde brengen en hoe uiteenlopend de kennis en vaardigheden in de verschillende teams zijn.

Wat de inspanningen van de FIOD hebben opgeleverd is te lezen en te beluisteren op de FIOD pagina Jaarverslag.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 – 50 100 261
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :