Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIODcast

Jaarverslag FIOD 2023

De FIOD is opgesteld voor het aanpakken en voorkomen van financiële en fiscale criminaliteit. In deze reeks podcasts vertellen medewerkers van de FIOD hoe ze dat doen en welke expertise ze daarbij gebruiken.
De namen van de FIOD-rechercheurs in deze afleveringen zijn gefingeerd.

Het FACT

In deze aflevering gaat host Robin Rotman in gesprek met de teamleider van het Financial Advanced Cyber Team, oftewel het FACT van de FIOD. Welke rol hebben zij in strafrechtelijke onderzoeken, hoe gaan ze te werk en hoe blijven ze bij op het gebied van technologie?

Geldstromen blootgelegd in taxibedrijf

In deze aflevering gaat host Robin Rotman in gesprek met een FIOD-rechercheur over een onderzoek in de taxibranche. Ze hebben het over vermoedelijk grootschalige belastingfraude, witwassen en oneerlijke concurrentie in de taxibranche.

IPTV-aanbieder op zwart

In deze aflevering gaat host Robin Rotman in gesprek met een FIOD-rechercheur over een onderzoek naar een illegale IPTV-aanbieder. Hoe is het ze gelukt om het complete datacenter op te rollen?

Cryptomixer offline

In deze aflevering gaat host Robin Rotman in gesprek met een FIOD cyber investigation specialist over de aanpak van cryptomixer. Hoe is het gelukt om een mixing dienst offline te halen én een flinke streep door de rekening van de georganiseerde misdaad te halen?