Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Zes aanhoudingen in onderzoek naar fraude met TVL

Op 2 februari zijn vijf mannen (33, 41, 43, 45 en 60) en een vrouw (35) aangehouden uit de regio Groningen. Hun woningen zijn doorzocht evenals bedrijfspanden en een opslagbox in de regio Groningen. Allen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Zij worden verdacht van grootschalige fraude met TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten), oplichting valsheid in geschrift en witwassen. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, ruim 220.000 euro in contanten en horloges.

Aanleiding voor het onderzoek was een melding van de Belastingdienst over suppletieaangiften omzetbelasting. Het vermoeden was dat de verdachten op naam van diverse bedrijven TVL hadden aangevraagd bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Deze aanvragen waren onderbouwd met onder andere vermoedelijk valse aangiften omzetbelasting en valse huurovereenkomsten voor bedrijfsruimte om hiermee omzetverlies aan te tonen. Een gedeelte van de tegemoetkoming was uitgekeerd. Dat geld werd direct rondgepompt naar verschillende bankrekeningen van bedrijven en personen of werd contant opgenomen. De personen en bedrijven zijn met elkaar verweven.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Tegemoetkoming Vaste Lasten

De TVL is bedoeld als tegemoetkoming voor ondernemers die als gevolg van de door de overheid ingestelde coronamaatregelen moeite hebben met het betalen van hun vaste lasten.

Ter informatie!  Optreden tegen misbruik coronacrisis

De coronacrisis haalt bij heel veel mensen het beste naar boven. Helaas zien sommigen kansen voor fraude. De Coronacrisis gebruiken door misbruik te maken van gemeenschapsgeld is onacceptabel en veroorzaakt maatschappelijke schade. De opsporingsdiensten en het OM geven prioriteit aan de bestrijding van misbruik van deze situatie en treden hiertegen op. Indien mogelijk met een snelle interventie gericht op het stoppen en terugbetalen hiervan.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :