Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Vrouwen verdacht van faillissementsfraude

Op maandag 25 april 2022 heeft de FIOD een 51-jarige vrouw aanhouden en meegenomen voor verhoor. Een tweede verdachte, een 41-jarige vrouw vermoedelijk woonachtig in België, wordt nog gezocht voor nader onderzoek en verhoor. De twee vrouwen worden verdacht van faillissementsfraude. Tijdens de doorzoeking van de woning van de 51-jarige vrouw in de gemeente Midden-Groningen is er beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, digitale gegevensdragers.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een aangifte van faillissementsfraude door een curator. De twee vrouwen, waren bestuurders van een stichting die thuiszorgactiviteiten verrichtte. De stichting ging in februari 2020 failliet. Ondanks verzoeken van de curator werden door de vrouwen niet de gevraagde inlichtingen of administratie verstrekt. Ook voldeden de bestuurders volgens de curator niet aan de wettelijke administratie- en boekhoudplicht. De vrouwen worden ook verdacht van het onttrekken van gelden en goederen aan de failliete boedel.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 – 50 100 261

Categorie :