Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Vrouwen met 150.000 euro contanten onder korset aangehouden

De FIOD heeft op dinsdag 30 november twee vrouwen uit Italië op Schiphol aangehouden. De vrouwen van 54 en 55 jaar worden verdacht van witwassen. Ze hadden ruim 150.000 euro onder hun kleding verstopt. De vrouwen werden na aanhouding in beperkingen geplaatst. Vorige week besloot de rechtbank de voorlopige hechtenis van beide vrouwen met 90 dagen te verlengen.

De vrouwen waren op Schiphol geland na een vlucht uit Rome. Ze wilden, via Peru, doorvliegen naar Colombia. Bij een reguliere passagierscontrole bij de gate, sloegen twee speurhonden van de Douane aan. De vrouwen werden gecontroleerd en hadden onder hun korset 150.000 euro aan contanten verstopt. De zaak werd vervolgens door de Douane overgedragen aan de FIOD. De vrouwen konden aan de FIOD de herkomst van het geld niet verklaren en waarom zij de grote hoeveelheden geld op hun lichamen hadden verstopt.

Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Ter informatie!  Aanpak witwassen luchthaven Schiphol

De FIOD, Douane, de Koninklijke Marechaussee en het Openbaar Ministerie werken nauw samen om criminele geldstromen en witwassen via de luchthaven Schiphol te voorkomen. Volgens de FIOD worden op Schiphol regelmatig geldkoeriers aangehouden, die geld of waardevolle spullen meesmokkelen naar een ander land.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina