Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Verdachte van belastingfraude aangehouden

De FIOD heeft vandaag een man aangehouden in een onderzoek naar belastingfraude. De 44-jarige, woonachtig in Deurne, wordt verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften inkomstenbelasting. Een woning in Deurne is doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie en waardevolle spullen.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een signaal van de Belastingdienst. De verdachte had een belang in een structuur van Nederlandse en buitenlandse vennootschappen. Aan één van de vennootschappen uit deze structuur werd een dividend uitgekeerd van meer dan 3,3 miljoen euro. Het vermoeden is dat deze dividenduitkering ten goede kwam aan de uiteindelijk belanghebbende, de 44-jarige man.

De verdachte heeft zijn belang in de vennootschappen niet aangegeven in zijn aangiftes inkomstenbelasting. Daarnaast heeft de man over het ontvangen dividend geen inkomstenbelasting afgedragen. Het geschatte nadeel voor de Nederlandse Staat wordt geschat op ruim 8 ton.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 – 50 100 261
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :