Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Verdachte aangehouden in witwasonderzoek

De FIOD heeft gisteren een 55-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt verdacht van het zonder vergunning aanbieden van betalings- en verzekeringsdiensten en het witwassen van ruim 1 miljoen euro.

De verdachte was als afbouwverzekeraar betrokken bij diverse bouwprojecten in Nederland. Voor de diensten die verdachte aanbood zijn vergunningen noodzakelijk van de Nederlandse Bank. De verdachte beschikte daar niet over. Bovendien kwam hij zijn verplichtingen als afbouwverzekeraar niet na. Met deze vermoedelijk illegale activiteiten behaalde de verdachte een omzet van ruim 1 miljoen euro, die hij grotendeels overboekte naar aan hem gelieerde ondernemingen. Het overgeboekte geld werd vervolgens niet gebruikt om verzekeringsrisico’s af te dekken. In plaats daarvan werd geïnvesteerd in een horecaonderneming en deed verdachte allerlei privé-uitgaven.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Voor meer informatie: Audrey Nijhof, 06 - 50 100 261

Categorie :

Op deze pagina