Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Twee verdachten aangehouden voor handel in valse merkkleding en parfum op Facebook

De FIOD heeft dinsdag 8 mei twee verdachten uit Olst aangehouden voor online handel in merkvervalste artikelen. Bij de doorzoeking van hun woning is een grote hoeveelheid valse merkkleding en schoenen in beslaggenomen. Ook is beslag gelegd op de woning, de bankrekening en circa 8.000 euro contant geld.

De verdachten, een 56-jarige vrouw en 57-jarige man, boden op Facebook merkvervalste kleding en parfum aan. Zij hebben hiermee vermoedelijk voor ruim 100.000 euro aan belastingen ontdoken. Het onderzoek is gestart na binnengekomen informatie bij de FIOD en staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Merkenfraude en criminele organisaties

Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. Inbreuken op intellectuele eigendomsrechten zijn uitgegroeid tot een fenomeen met internationale dimensies. Dit heeft niet alleen ernstige economische gevolgen, het brengt ook de consumentenbescherming in het gedrang. Ook is aangetoond dat geld dat verdiend wordt met de handel in namaak wordt gebruikt voor de financiering van misdaad en criminele organisaties.

Inlichtingen: Adriaan Ros, 06-1830 4204

Categorie :

Op deze pagina