Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee verdachten aangehouden in onderzoek naar witwassen

Op woensdag 27 oktober heeft de FIOD een 44-jarige vrouw uit Huizen en een 22-jarige man uit Hilversum aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van witwassen. Een safeloket in Bussum, waar verdachten een kluis huren, is doorzocht. In de kluis bleek 239.000 euro contant geld te zijn opgeborgen en dat geld is in beslag genomen. Daarnaast hebben er doorzoekingen plaatsgevonden in de woonhuizen van beide verdachten. Daarbij is onder meer beslag gelegd op drie auto’s en 25.000 euro contant geld. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart nadat informatie was binnengekomen bij de FIOD dat er in een door de verdachten gehuurde kluis veel contant geld zou zijn opgeslagen. Dit geld is vermoedelijk afkomstig uit misdrijf. Ook hebben verdachten drie auto’s aangeschaft en investeringen in en rond de woning gedaan die vermoedelijk met crimineel geld zijn betaald. Uit het door de FIOD ingestelde onderzoek is gebleken dat deze uitgaven niet passen bij het fiscaal bekende inkomen van verdachten ontvangen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Voor informatie: Audrey Nijhof 06 - 50 100 261

Categorie :