Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee Rotterdammers aangehouden in witwasonderzoek

In een witwasonderzoek heeft een combiteam van de politie en FIOD dinsdag twee Rotterdammers (35 en 36 jaar) aangehouden die worden verdacht van het verduisteren van grote geldbedragen. De mannen zijn gehoord en inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

Tijdens de aanhouding zijn de woningen en een bedrijfspand van de verdachten doorzocht. Daar zijn onder meer de twee woningen, ruim 81.000 euro aan contant geld en diverse cryptovaluta ter waarde van ongeveer 1 miljoen dollar in beslag genomen.

Bij rechercheurs van een speciaal combiteam ontstond het vermoeden van witwassen na een aantal afwijkende stortingen vanuit het buitenland op een bankrekening, hierna is onder leiding van de officier van justitie een onderzoek gestart. Vanwege het lopende onderzoek worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Regionaal Financieel Team (RFT)
Het Regionaal Financieel Team is een combiteam van politie en FIOD. Dit team is een van de zes versterkingspijlers uit het Versterkingsplan van RIEC Rotterdam, gericht op de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit in de regio Rotterdam.

Voor informatie: Herman Opmeer, 06-1860 1769

Categorie :