Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee mensen aangehouden in witwasonderzoek

Op dinsdag 4 oktober 2022 heeft het Regionaal Financieel Team (RFT) twee verdachten aangehouden. Het tweetal, een 38-jarige man en een 30-jarige vrouw die beiden woonachtig zijn te Rotterdam, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Op vrijdag 7 oktober zijn de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. De mannelijke verdachte is op vrijdag voor 14 dagen in bewaring gegaan. De bewaring van de vrouw is geschorst.

De woningen van de verdachten zijn op dezelfde dag van de verdachten doorzocht alsmede recreatiewoningen te Oostvoorne en bedrijfspanden te Barendrecht.
Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie te Rotterdam.

Ter informatie!  Combiteam Regionaal Financieel Team

Het RFT is een combiteam van de Nederlandse Politie (eenheid Rotterdam), de FIOD en het Openbaar Ministerie.
Dit team is een van de zes versterkingspijlers uit het Versterkingsplan van RIEC Rotterdam, gericht op de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit in de regio Rotterdam.

Ter informatie!  Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 - 50 100 261

Categorie :