Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee mannen verdacht van misbruik onderwijsgelden

Gisteren heeft de FIOD twee mannen (57 en 29 jaar) aangehouden. Zij worden ervan verdacht misbruik van onderwijsgelden te hebben gemaakt.

De 57-jarige man was bestuurder van een stichting van een basisschool en aandeelhouder van een buitenschoolse opvang (BSO). Zijn 29-jarige zoon is directeur van deze BSO. De basisschool sloot een overeenkomst om een deel van de school te verhuren aan de BSO. Ten tijde van het afsluiten van deze overeenkomst was het voortbestaan van de basisschool al onzeker na een bezoek van de onderwijsinspectie. Daarnaast had de basisschool de ruimte in bruikleen van de gemeente en was er geen toestemming van de gemeente om die ruimte aan de BSO te verhuren.

Schadeclaim

Toen de basisschool de deuren moest sluiten, diende de BSO een forse schadeclaim in bij de stichting van de basisschool wegens de beëindiging van de huurovereenkomst. De stichting heeft die claim uitbetaald aan de BSO. Het vermoeden bestaat dat in plaats van het terugbetalen van de onderwijsgelden aan de overheid, die gelden via de huurovereenkomst en schadeclaim zijn onttrokken aan de stichting ten behoeve van de verdachten. Hier doet de FIOD onderzoek naar.

Er is beslag gelegd op de bankrekeningen van verdachten.

Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :