Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee mannen aangehouden op verdenking van btw-fraude

Op maandag 10 mei zijn in Sneek en Heerhugowaard twee mannen aangehouden op verdenking van btw-fraude. Bij de bedrijven zijn doorzoekingen geweest en er zijn een aantal getuigen verhoord. Tijdens de doorzoekingen is er beslag gelegd op administratie en digitale gegevensdragers. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De vermoedelijke fraude vond plaats vanuit meerdere vennootschappen. Btw-aangiften werden niet gedaan of er werd geen omzet opgegeven. Bij navraag door de Belastingdienst verklaarden de verdachten dat er geen bedrijfsactiviteiten hadden plaatsgevonden. Dit in tegenstelling tot klanten van de bedrijven die facturen hadden ontvangen en betaald. Het vermoedelijke nadeel voor de schatkist bedraagt bijna 200.000 euro.

Belastingfraude
Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun (betalings)verplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Voor informatie: Herman Opmeer, 06-1860 1769

Categorie :