Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee mannen aangehouden in witwasonderzoek

Op 3 november heeft de FIOD twee 40-jarige mannen aangehouden. Hun woningen in Leusden en Zaltbommel zijn doorzocht, evenals een garagebox in de gemeente West Betuwe. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar politiebureaus in ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Er is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, woningen, vijf auto’s, een motor en bankrekeningen. Bij de doorzoekingen is gebruik gemaakt van speurhonden van de Douane.

Beide verdachten kwamen in beeld na meldingen van een bank bij de FIU over ongebruikelijke transacties. Op de zakelijke bankrekening van de onderneming van verdachten stortte een onderneming uit het buitenland grote bedragen. De verdachte onderneming had weinig inkomsten en uitgaven die passend zouden kunnen zijn bij hun activiteiten. Vermoedelijk is hier sprake van een constructie om crimineel geld wit te wassen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :