Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee mannen aangehouden en duizenden kilo’s illegale tabak gevonden

Vanmiddag heeft de FIOD in samenwerking met de Douane en de politie doorzoekingen verricht op twee locaties in Weert en één in Margraten. In Weert werden in een loods een tabaksnijderij gevonden, waar tabak werd verwerkt voor vermoedelijk een illegale sigarettenfabriek. In die loods zijn ook twee mannen uit Oost-Europa aangehouden. De tweede loods in Weert werd gebruikt als opslagplaats voor tabak. In Margraten was een loods volgepakt met 160 pallets met materialen voor het maken en verpakken van sigaretten.

In totaal is ruim 47.000 kilo illegale tabak inbeslaggenomen. Het is nog onbekend voor welk land de tabak was bestemd. Als deze op de Nederlandse markt terecht zouden zijn gekomen, was een bedrag van circa 7,5 miljoen euro aan accijnzen ontdoken. Alle tabak, materialen en de machines zijn inmiddels afgevoerd en worden vernietigd.

De FIOD doet onderzoek dat onder leiding staat van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :