Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee Hagenaars aangehouden op verdenking van belasting- en subsidiefraude

In het kader van een strafrechtelijk onderzoek van de FIOD zijn op dinsdag 28 september twee inwoners uit Den Haag aangehouden van 34 en 32 jaar oud. Zij gaven leiding aan drie besloten vennootschappen die actief zijn geweest in de uitzendbranche. Zij worden verdacht van fraude met loon- en omzetbelasting. De drie uitzendorganisaties waren vooral actief in de agrarische sector. Bij boekenonderzoeken is vastgesteld dat niet alle omzet is verantwoord, er geen (loon)administratie is en dat de aangiften loonheffingen en omzetbelasting onvolledig zijn verantwoord.

Naast de belastingfraude worden de aangehouden personen ook verdacht van oplichting van het RVO en UWV ten onrechte aangevraagde NOW en TVL subsidies voor bijna 300.000 euro. Na hun aanhouding op twee woonadressen zijn ter plekke doorzoekingen verricht. Bij de doorzoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen waaronder administratie, gegevensdragers, een auto en twee gaspistolen met bijbehorende munitie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Meer informatie voor de media: Herman Opmeer 06 1860 1769

Ter informatie!  Belastingfraude

Belastingfraude is maatschappelijk ontwrichtend en ondermijnt het belastingsysteem. Het is concurrentievervalsend en benadeelt niet alleen de eerlijke bedrijven, maar ook de belastingbetaler.

Categorie :