Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee aanhoudingen in witwasonderzoek

Op 10 mei heeft het Regionaal Financieel Team, een combiteam van de politie en FIOD, een man (48) en vrouw (42) uit de gemeente Krimpenerwaard aangehouden. Zij worden verdacht van witwassen van crimineel geld. Een woning in de gemeente Krimpenerwaard en twee woningen en een kantoorpand in Den Haag zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op administratie, een woning, twee personenauto's en contant geld.

Diverse meldingen van een bank waren aanleiding voor het onderzoek. De verdachten zitten vast en worden gehoord door het combiteam. Het onderzoek , onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam, wordt voortgezet.

Ter informatie!  Combiteam Regionaal Financieel Team (RFT)

Het Regionaal Financieel Team is een combiteam van politie en FIOD en het Openbaar Ministerie. Dit team is een van de zes versterkingspijlers uit het Versterkingsplan van RIEC Rotterdam, gericht op de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit in de regio Rotterdam.

Ter informatie!  Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :