Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee aanhoudingen in beleggingsfraude

De FIOD heeft op 10 juli twee aanhoudingen verricht. Het gaat om twee mannen van 55 en 48 jaar uit Amsterdam en Schagen. Zij worden verdacht van witwassen, oplichting en verduistering. De FIOD doorzocht twee woningen, een bedrijfspand en een opslagbox in Amsterdam, Amstelveen en Schagen. Daarbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, 20 bankrekeningen, drie auto’s waaronder een Range Rover en een BWM, een goudbaar van 500 gram, contant geld, dure horloges en zes schilderijen.

Uit onderzoek van de FIOD komt naar voren dat de bedrijven Anglo Dutch Mining (ADM) en Royal Gold Mining (RGM) vermoedelijk 2 miljoen euro hebben ontvangen met de verkoop van certificaten van aandelen voor de financiering van mijnbouwconcessies in onder meer Australië, Canada, Suriname en West-Afrika. Het onderzoeksteam heeft de bankrekeningen geanalyseerd en vermoedt dat met het ontvangen geld geen bedrijfsactiviteiten zijn verricht voor het ontplooien van goudmijnen. Vermoedelijk wordt de inleg van de investeerders door beide verdachten gebruikt voor privé-bestedingen.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na aangifte van de Autoriteit Financiële Markten en staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Investeerders in ADM en RGM kunnen zich melden bij de FIOD via: fiod.fraudemelden@belastingdienst.nl.

Inlichtingen: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61 .

Categorieën :