Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Twee aanhoudingen door combiteam FIOD en politie

Een combiteam van FIOD en politie heeft donderdag 11 juni een 40-jarige man en 36-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden. Dit gebeurde in een onderzoek naar handel in verdovende middelen.

Het team doorzocht een woning in Den Haag en een bedrijfspand in de Spaanse Polder in Rotterdam. Hierbij werd beslag gelegd op een halve kilo vermoedelijke drugs, 5.000 euro cash geld en tassen waar vermoedelijk drugs in vervoerd werden. Verder werden een vuurwapen en negen “Pretty Good Privacy” telefoons aangetroffen. Deze PGP-telefoons worden vaak door criminelen gebruikt om elkaar geheime berichten te sturen.

De man is gisteren door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de verdachte 14 dagen langer vast blijft zitten.

In de Spaanse Polder stuitte het combiteam bij toeval op een ruimte die volledig was ingericht als winkel met merkvervalste kleding. Dit is overgedragen aan de politie.

Combiteam Regionaal Financieel Team (RFT)

Het Regionaal Financieel Team is een combiteam van politie en FIOD. Dit team is een van de zes versterkingspijlers uit het Versterkingsplan van RIEC Rotterdam, gericht op de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit in de regio Rotterdam.

Inlichtingen: Adriaan Ros, 06-1830 4204

Categorie :