Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Tien miljoen sigaretten gevonden in loods 

Op 23 april heeft de FIOD in een loods in Hengelo 33 pallets met 10 miljoen illegale sigaretten gevonden. De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor het buitenland. De sigarettendoosjes waren gesloten met vervalste accijnszegels. Ook de sigarettendoosjes waren nagemaakt.
Het vermoeden is dat een criminele organisatie, die zich bezig houdt met de smokkel van sigaretten, deze loods gebruikt als overslagstation. In de loods lagen stapels nog ongevouwen dozen. De dozen worden gebruikt om de sigaretten in te verpakken voor verder vervoer. Ook zijn dozen met papieren tissues gevonden, die mogelijk als deklading worden gebruikt. De dozen tissues worden bovenop de sigaretten gelegd om ze aan het zicht te onttrekken. De sigaretten zijn vernietigd. De FIOD doet verder onderzoek. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude
Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist daarentegen ernstig benadeeld. Daarnaast ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat.

Inlichtingen: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :