Ga direct naar de inhoud

Team Criminele Inlichtingen (TCI)

TCI is een team van de FIOD en verzamelt informatie over ernstige financiële en fiscale misdrijven. Hierbij is afgeschermd en persoonlijk contact tussen u en de TCI-rechercheur essentieel.

Onderstaande tekstregels brengen u naar meer informatie:

Wat doet het Team Criminele Inlichtingen (TCI)?

Het TCI verzamelt informatie over ernstige financiële en fiscale misdrijven. De belangrijkste bronnen zijn informanten; mensen die in het geheim informatie doorgeven aan de FIOD. Met deze informatie kunnen ernstige misdrijven worden voorkomen en/of verdachten van ernstige misdrijven worden opgespoord.

In deze korte animatiefilm wordt uitgelegd hoe het TCI werkt.

Blijf ik anoniem als ik contact opneem met het TCI?

Het TCI heeft de wettelijke bevoegdheid de identiteit van zijn informanten af te schermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia alleen bekend binnen het TCI.  Buiten deze afdeling wordt uw identiteit niet bekend gemaakt.

In welke situaties kan ik contact opnemen met het TCI?

U kunt contact opnemen met het TCI als u informatie heeft over ernstige financiële of fiscale fraude zoals: witwassen, cryptovaluta en corruptie.

Hoe kom ik in contact met het TCI?

Het eerste contact met het TCI, verloopt via (088) 155 16 61. U krijgt dan een medewerker van het TCI aan de lijn die u vraagt om op hoofdlijnen te vertellen welke informatie u wilt delen. De medewerker beoordeelt  of het een zaak is voor het TCI. Is dat het geval, dan neemt een TCI-rechercheur vervolgens contact met u op. Is het geen zaak voor het TCI, dan wordt u zo mogelijk verwezen naar het juiste loket.

Wanneer is het TCI bereikbaar?

Het TCI is op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 16:00 uur. In geval van spoed (buiten kantooruren) kan contact worden opgezocht met het pikettelefoonnummer dat wordt genoemd op het antwoordapparaat.