Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Stelselmatige faillissementsfraude in Gouda

Op 30 juni 2015 heeft de FIOD een 63-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van het plegen van stelselmatige faillissementsfraude, valsheid in geschrifte en loonbelastingfraude.

De man wordt er van verdacht de activiteiten en de boedel van zijn niet goed lopende schildersbedrijf te hebben doorgeschoven naar zijn onderhoudsbedrijf. Dit onderhoudsbedrijf huurde vervolgens het personeel van het schildersbedrijf in tegen een te lage vergoeding. Hierdoor kon de loonbelasting niet betaald worden, waardoor het schildersbedrijf failliet ging. Dit doorschuiven van activiteiten en boedel werd een paar keer herhaald. Steeds gingen de voorgaande bedrijven failliet en bleven de schuldeisers met lege handen achter. Verdachte deed vermoedelijk hetzelfde met een horecabedrijf.

Naast de hoofdverdachte worden twee 59-jarige mannen en een 47-jarige boekhouder er van verdacht te hebben geholpen. Zij worden verhoord door de FIOD.

Bij doorzoekingen van een woning en twee bedrijfspanden in Gouda en een vakantiewoning in Reeuwijk zijn administratie en een boot in beslag genomen.

Het nadeel wordt geschat op meer dan € 2 miljoen.

Categorie :