Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Ruim 1800 kilo illegale tabak gevonden

Op 12 mei heeft de brandweer gereageerd op een melding over een doordringende geur in een pand in Deventer. Ter plaatse bleek de geur afkomstig van tabak, waarna de Douane, FIOD en politie zijn ingeschakeld.

In een loods op het industrieterrein van Deventer werden 900 kilo illegale tabak, een droogtrommel en een snijmachine aangetroffen. De FIOD is vervolgens een onderzoek gestart. Informatie leidde naar een andere loods in Emmeloord, waar ongeveer 800 kilo tabak lag opgeslagen en een container in Diemen met 115 kilo tabak. Alle machines en grondstoffen zijn afgevoerd en worden vernietigd. Nader onderzoek naar de betrokkenen wordt gedaan.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :