Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Ruim twintig aanhoudingen in onderzoek naar TVL-fraude

Op 10 mei zijn vijf mannen (26, 29, 39, 53 en 59 jaar) uit Assen, Groningen, Leek, Norg en Renkum aangehouden. Zij worden ervan verdacht namens diverse bedrijven onjuiste TVL-aanvragen te hebben ingediend bij RVO, waarbij bewust valse omzetgegevens zijn opgegeven onderbouwd met valse documenten. Afgelopen vrijdag heeft de rechter-commissaris drie van de verdachten in bewaring gesteld; zij zitten dus nog vast.

In de dagen daarna, op 11, 12 en 13 mei, heeft de FIOD meer dan twintig ondernemers aangehouden. Op naam van deze ondernemers zijn de TVL-aanvragen gedaan en zij hebben het geld op hun rekening ontvangen. Het onderzoeksteam vermoedt dat een fors percentage van het bedrag als ‘provisie’ werd overgemaakt naar de hoofdverdachten.

Van de aangehouden ondernemers zijn de meesten na verhoor heengezonden met een strafbeschikking van de officier van justitie. Naast het terugbetalen van het volledige bedrag aan ten onrechte ontvangen TVL aan het RVO, zullen zij een hoge werkstraf moeten uitvoeren. Naar een aantal van de aangehouden ondernemers loopt nog een verder strafrechtelijk onderzoek. 

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Tegemoetkoming Vaste Lasten

De TVL was bedoeld als tegemoetkoming voor ondernemers die als gevolg van de door de overheid ingestelde coronamaatregelen moeite hadden met het betalen van hun vaste lasten.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina