Ga direct naar de inhoud

Recordhoeveelheid illegale tabak gevonden

Publicatiedatum 01-04-2022, 11:49

Op 30 maart stuitte de Douane tijdens een controle op een illegale sigarettenfabriek. Op een industrieterrein in Herkenbosch werd een volledig professioneel ingerichte fabriek aangetroffen met een productielijn voor sigaretten. De FIOD is vervolgens een onderzoek gestart.

In de loods stonden dozen met een miljoen illegale sigaretten klaar voor verzending. Ook werden ongeveer 1200 dozen aangetroffen met gesneden tabak met een geschat totaal gewicht van 140.000 kilo, evenals verpakkingsmateriaal, vloeipapier, filters en lijm. In de loods was ook een ruimte waar de tabak werd gedroogd en gesneden. Waarschijnlijk werden per dag meer dan een miljoen sigaretten geproduceerd. Alle machines stonden stil en de werknemers waren vermoedelijk gevlucht. Dit is de grootste illegale sigarettenfabriek die de FIOD tot op heden heeft opgerold.

Als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden worden afgezet, dan zou de Nederlandse Staat tientallen miljoenen euro’s aan accijns zijn misgelopen. De sigaretten in deze fabriek waren waarschijnlijk bestemd voor de Engelse, Franse en Duitse markt . Alle machines en grondstoffen zijn afgevoerd en worden vernietigd.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.


Voor informatie: Wietske Visser: 06 - 18 60 77 61

Categorie: