Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Overheid gezamenlijk in actie in Noord-Brabant en Zeeland (2)

Op 21 mei controleerden de FIOD, Belastingdienst, gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en Inspectie SZW enkele recreatieparken en andere locaties in Noord-Brabant en Zeeland. De overheidsdiensten controleerden op vermoedelijke overtredingen van diverse wet- en regelgeving.

Controle

Er werden locaties gecontroleerd in Asten, Loon op Zand, Valkenswaard en Terneuzen (Hoek). Tijdens de controles zijn de volgende zaken aangetroffen en gecontroleerd:

  • De FIOD deed doorzoekingen op acht plaatsen in Noord-Brabant en Zeeland. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar het niet en/of onjuist voeren van een administratie. De FIOD heeft beslag gelegd op digitale en fysieke administratie.
  • De betrokken gemeentes hebben op de parken overtredingen aangetroffen, zoals permanente bewoning, brandveiligheid, illegale bouwwerken en illegale huisvesting door arbeidsmigranten.
  • Op een van de locaties werd iemand aangetroffen die gesignaleerd stond. Op een andere locatie werd een vuurwapen en vals geld aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.
  • De Inspectie SZW heeft diverse mensen ondervraagd in verband met de Wet minimumloon en minimum vakantietoeslag.
  • In de omgeving van de gecontroleerde locaties hielden Belastingdienst en politie een ANPR-actie. Er is bij meerdere personen beslag gelegd voor openstaande belastingschulden. In totaal is er voor 35.000 euro aan schulden ingevorderd en vier voertuigen zijn afgevoerd. Daarnaast is er voor 25.500 euro aan naheffingsaanslagen Motorrijtuigenbelasting opgelegd voor het onrechtmatig rijden in auto's met buitenlands kenteken.

Samen sterk tegen ondermijning

Het is een taak van de (gezamenlijke) overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd, dat iedereen gelijke kansen krijgt én dat de leefomgeving veilig is en blijft. Wanneer vermoedens bestaan dat deze zaken in het geding zijn, treedt de overheid hier gezamenlijk tegen op. Achter de schermen werken overheden hier dan ook hard aan. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze dat er integrale controles worden uitgevoerd. Deze controle werd uitgevoerd door de partners van Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.

Inlichtingen: Adriaan Ros, mob. 06-1830 4204

Categorie :