Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Onderzoek naar witwassen

In een strafrechtelijk onderzoek van de FIOD wordt een 71-jarige man uit Amstelveen verdacht van witwassen. Op 16 november heeft de FIOD zijn woning in Amstelveen en een bedrijfspand in de gemeente Haarlemmermeer doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, een chalet op vakantiepark, een woning, een bedrijfspand, een parkeerplaats in een parkeergarage, een sloep en bankrekeningen.

Het vermoeden is dat de verdachte via zijn bedrijven geld heeft witgewassen. Het geld zou hij voor privédoeleinden hebben gebruikt, zoals de aankoop van woningen. Onderzoek moet uitwijzen wat de herkomst van het ontvangen geld is.

Het onderzoek staat onder leiding van het Arrondissementsparket Rotterdam.

Ter informatie!  Witwassen ernstig

Door goederen te kopen van gelden die met misdaad verkregen zijn of door dit te investeren in vastgoed worden criminele verdiensten witgewassen. Criminelen willen het geld dat zij hebben verdiend in de onderwereld graag uitgeven in de bovenwereld. Om zwart geld in de bovenwereld te kunnen besteden zonder daarbij het risico te lopen dat het onmiddellijk weer door justitie of de Belastingdienst in beslag genomen wordt, moet het worden witgewassen. Witwassen van eigen criminele winsten of de criminele winsten van anderen, en ook het meewerken daaraan, is strafbaar. Daarnaast wil de overheid de gelden afpakken die met misdaad verdiend zijn.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :

Op deze pagina