Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Onderzoek naar miljoenenfraude

Op 8 mei heeft de FIOD doorzoekingen verricht in een woning en op diverse bedrijfslocaties. Dit in verband met een lopend strafrechtelijk onderzoek naar een 68-jarige man, die wordt verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrift. Tijdens de doorzoekingen is onder andere gezocht naar documenten die voor het onderzoek meer duidelijkheid kunnen verschaffen. Er is niemand aangehouden.

Het vermoeden is dat de verdachte via diverse verhullende bedrijfsconstructies geld uit zijn ondernemingen heeft weggesluisd naar ondernemingen in Dubai, Cyprus, Seychellen, Verenigd Koninkrijk en Isle of Man. Deze buitenlandse ondernemingen staan niet op zijn naam, maar vermoed wordt dat de man hiervan feitelijk wel de eigenaar is. De verdenking is dat hij door gebruik te maken van deze constructies miljoenen aan inkomsten en vermogen buiten het zicht van de Belastingdienst heeft gehouden en hierover dus niet de verschuldigde belasting heeft betaald.

Om het wegsluizen van gelden mogelijk te maken heeft verdachte, vermoedelijk met medewerking van anderen, onder andere valse leningsovereenkomsten laten opstellen om het weggesluisde geld mee af te dekken en zijn er mogelijk ten onrechte kosten ten laste gebracht van de Nederlandse fiscale winst van een van de ondernemingen .

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :