Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Onderzoek naar miljoenenfraude met online gokken

Op 15 februari zijn een 41-jarige man en een 36-jarige vrouw uit de gemeente Peel en Maas aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrift en beiden worden verdacht van witwassen. Hun woning is doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie en panden.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart met restinformatie uit een andere FIOD-onderzoek. Mogelijk heeft de verdachte onder valse voorwendselen de online casino’s bedragen laten uitbetalen. Deze bedragen zijn vervolgens witgewassen. Vermoedelijk hebben verdachten met deze fraude ruim twee miljoen euro voordeel behaald.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :