Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Onderzoek naar fraude met TVL

Vandaag heeft de FIOD een 24-jarige Hagenaar aangehouden die verdacht wordt van fraude met coronasteunmaatregelen. Een woning in Den Haag is doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, een telefoon en een computer.


De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart na aangifte van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO had meer dan 150 verdachte aanvragen voor het verkrijgen van Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ontdekt die in verband gebracht kunnen worden met de aangehouden verdachte. De aanvragen kwamen niet overeen met de omzetgegevens van de bedrijven, zoals die bekend zijn bij de Belastingdienst. Het vermoeden is dat deze aanvragen vals zijn. De omzetgegevens zijn vermoedelijk verzonnen om daarmee een maximale vergoeding te verkrijgen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Tegemoetkoming Vaste Lasten

De TVL is bedoeld als tegemoetkoming voor ondernemers die als gevolg van de door de overheid ingestelde coronamaatregelen moeite hebben met het betalen van hun vaste lasten.

Ter informatie!  Optreden tegen misbruik coronacrisis

De coronacrisis haalt bij heel veel mensen het beste naar boven. Helaas zien sommigen kansen voor fraude. De Coronacrisis gebruiken door misbruik te maken van gemeenschapsgeld is onacceptabel en veroorzaakt maatschappelijke schade. De opsporingsdiensten en het OM geven prioriteit aan de bestrijding van misbruik van deze situatie en treden hiertegen op. Indien mogelijk met een snelle interventie gericht op het stoppen en terugbetalen hiervan.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina