Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Onderzoek naar fraude met omzetbelasting

Op 31 maart heeft de FIOD in Hengelo een appartement doorzocht. Een 42-jarige man wordt verdacht van fraude met omzetbelasting. Voor de waarheidsvinding en om de totale omvang van de strafbare feiten te kunnen vaststellen is tijdens de doorzoeking beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een signaal van de Belastingdienst. De verdachte vroeg voor zijn onderneming systematisch grote bedragen aan omzetbelasting terug. Uit onderzoek van de FIOD bestaat het vermoeden dat in de onderneming van verdachte nauwelijks ondernemingsactiviteiten plaatsvonden, maar dat het een en ander is opgezet om teruggaven omzetbelasting te claimen. Daarbij werden vermoedelijk valse stukken als onderbouwing gebruikt.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Categorie :