Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Onderzoek naar failliete zorginstelling

Vandaag heeft de FIOD een doorzoeking verricht in een woning in Almelo. Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op een 40-jarige vrouw die wordt verdacht van faillissementsfraude bij een zorginstelling.

De verdachte was directeur van een zorginstelling en zij heeft vanaf 2014 tot en met 2019 regelmatig veel geld van de zakelijke bankrekening contant opgenomen. Ook zijn er in die periode grote bedragen van de zakelijke bankrekening van de zorginstelling overgeboekt naar haar privé-bankrekening. Het zorgbedrijf is vervolgens failliet gegaan. De FIOD is het onderzoek gestart na een aangifte van de curator.

Het vermoeden bestaat dat het contant opgenomen en overgeboekte geld voor privédoeleinden is gebruikt en dat dit het faillissement heeft veroorzaakt. Vermoedelijk gaat het om een totaalbedrag van ruim 1,3 miljoen euro.

Gijzeling

Sinds november 2020 is verdachte op verzoek van de curator gegijzeld, omdat zij geen inlichtingen verschaft over de verdwenen gelden.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Faillissementsfraude ondermijnt
Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :