Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Onderzoek naar corruptie bij medisch specialisten

Vorige week heeft de FIOD in samenwerking met buitenlandse zusterorganisaties ruim tien locaties doorzocht in Nederland, Duitsland en op Curaçao in een onderzoek naar corruptie. Er is beslag gelegd op onroerend goed.

Het vermoeden is dat medisch specialisten jarenlang betalingen hebben ontvangen van een leverancier van medische hulpmiddelen in ruil voor een voorkeursbeleid voor hun producten. Vermoedelijk hebben de artsen hiervoor miljoenen euro’s ontvangen via internationale constructies met rechtspersonen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Anti Corruptie Centrum van de FIOD (ACC). Het ACC is ingericht naar aanleiding van de geïntensiveerde (inter)nationale aandacht voor corruptiebestrijding. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Corruptie

Corruptie is het maken van misbruik van toevertrouwde macht en/of bevoegdheden voor persoonlijk gewin. Corruptie is er in alle soorten en maten, in verschillende branches en allerlei landen. Corruptiebestrijding is belangrijk omdat corruptie het vertrouwen van burgers in overheid en economie ondermijnt en concurrentievervalsend werkt. Uiteindelijk betalen de burgers te veel voor producten en diensten, omdat de kosten voor corruptie terugverdiend moeten worden.

Ter informatie!  Contact

Heeft u kennis van soortgelijke afspraken in de medische sector, of concrete vermoedens dat er mogelijk sprake is van belangenverstrengeling en omkoping? Wilt u hierover spreken bij de FIOD onder voorwaarde dat uw naam en die van uw bedrijf NIET naar voren komt in een (straf)dossier? Dan kunt u contact opnemen met de human intelligence afdeling van het Team Criminele Inlichtingen, te bereiken onder telefoonnummer: 0031-(0)88 155 16 61 (24/7 bereikbaar).

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :