Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Onderzoek naar buitenlandse financiële constructies

Op 25 mei heeft de FIOD doorzoekingen gedaan in twee woningen in Delft en Stolwijk en in bedrijfspanden in Delft, Den Haag en Zeist. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar twee mannen (43 en 52) die verdacht worden van fraude met inkomstenbelasting en valsheid in geschrift. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op de administratie en vermogen van de verdachten.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na informatie van de Belastingdienst. Het vermoeden is dat de verdachten gebruik maakten van buitenlandse constructies om gelden buiten het zicht van de Nederlandse belastingdienst te houden. Via deze financiële constructies werden ruim 600.000 euro aan inkomsten uit hun vennootschappen omgeleid, waarna de afgeroomde gelden voor privé-uitgaven konden worden gebruikt. Hierbij werd vermoedelijk gebruik gemaakt van valse facturen. De Belastingdienst heeft bij controles soortgelijke constructies ontdekt en deze informatie gedeeld met de FIOD.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Buitenlands vermogen

Nederlanders mogen vermogen in buitenland onderbrengen, maar ze moeten daar wel open en transparant over zijn naar de Belastingdienst. Zijn ze dat niet en komt de fiscus daar achter, dan treedt de Belastingdienst daar tegen op of kan je onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek worden.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :