Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Onderzoek naar belastingfraude

Op 31 oktober heeft de FIOD doorzoekingen verricht in twee woningen en twee bedrijfspanden in de provincie Groningen. Tijdens deze doorzoekingen is fysieke en digitale administratie in beslag genomen. Twee mannen (41 en 68) uit de provincie worden verdacht van het doen van onjuiste aangiften omzet- en inkomstenbelasting en het niet voeren van een administratie. Er is niemand aangehouden.

De Belastingdienst was een boekenonderzoeken gestart bij verschillende bedrijven waar de twee verdachten een rol hebben. Geconstateerd werd dat voor verschillende ondernemingen vermoedelijk de aangiften omzetbelasting over een aantal jaren voor ongeveer ruim 200.000 euro was verzwegen. Ook is geen deugdelijke administratie gevoerd. Het vermoeden is dat de afgelopen jaren diverse rechtspersonen zijn gebruikt om aan de fiscale verplichtingen te ontkomen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :