Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Onderzoek naar witwassen na FIU-melding: twee verdachten aangehouden en doorzoeking

Naar aanleiding van een melding van het FIU (Financial Intelligence Unit) zijn op woensdag 7 juli in Almere en Amsterdam twee mannen aangehouden in de leeftijd van 62 en 73 jaar. In het woonhuis in Almere is tevens een doorzoeking geweest. Tijdens de doorzoeking is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, contant geld, smartphones en dure horloges. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

In een appartement zou een groothandel in bouwmaterialen gevestigd zijn. Op de bankrekening van deze groothandel is in een periode van twee jaar tijd ongeveer 150.000 euro gestort zonder dat de herkomst van de stortingen te achterhalen is. Er zijn nagenoeg geen andere stortingen op deze rekening. Het vermoeden bestaat dat de bankrekening en de bedrijfsactiviteit werden gebruikt voor witwassen.

Aanpakken van witwassen heeft prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de herkomst van opbrengsten van mogelijke misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Voor informatie: Herman Opmeer, 06 18 60 17 69

Categorie :

Op deze pagina