Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Nederlandse vrouw in VS veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf

In de Amerikaanse staat Illinois is een Nederlandse vrouw van 52 jaar veroordeeld voor beleggingsfraude en witwassen. Naast de gevangenisstraf van 5 jaar, moet ze een boete van 3,2 miljoen dollar (ruim 2 miljoen euro) betalen. Geld dat ze - samen met haar man - beleggers over de hele wereld afhandig maakte.

Het witwasteam van de FIOD heeft in deze zaak nauw samengewerkt met de opsporingsdienst van de Amerikaanse post: de United States Postal Inspection Service.  Deze opsporingsdienst had zich op de zaak gestort omdat er ook Amerikaanse gedupeerden waren.

Te mooi om waar te zijn

De vrouw vormde een crimineel team samen met haar man. Samen hebben ze in de periode van 1998 tot 2010 duizenden beleggers opgelicht. De beleggers werden verleid deel te nemen aan een  aantrekkelijk online investeringsconcept waarmee ze snel rijk zouden worden. Maar uiteindelijk verloren ze bij elkaar meer dan 3,2 miljoen dollar. Zij kwamen er te laat achter dat de deal te mooi was om waar te zijn. De boodschap: trap niet in te mooie deals. Grote kans dat er een ordinaire oplichter achter zit.

Amerikanen azen ook op echtgenoot

De echtgenoot van de vrouw werd in Nederland opgepakt en is inmiddels in Nederland veroordeeld tot 3 jaar celstraf. Hij is tegen die veroordeling in hoger beroep gegaan. De Amerikaanse justitie heeft om uitlevering van de man gevraagd. Zij wil hem vervolgen voor dezelfde praktijken als waar de vrouw voor is veroordeeld.

Categorie :