Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Nederlander hoofdverdachte in onderzoek FIOD

In Costa Rica is voor circa 1 miljoen euro beslag gelegd op onroerend goed en bankrekeningen van een 57-jarige Nederlander en zijn voormalige Spaanse levenspartner. De man is hoofdverdachte in een onderzoek van de FIOD naar miljoenenfraude met beleggingen in Spaanse zonne-energieplantages.

Uit het FIOD-onderzoek blijkt dat 314 beleggers samen een bedrag van ongeveer 8,5 miljoen euro hebben ingelegd. Het Nederlandse bedrijf dat de beleggingen beheerde is in 2009 failliet gegaan en de beleggers hebben van hun inleg slechts een fractie teruggekregen. Zij zagen hun pensioen- en spaargeld verdwijnen.

In Costa Rica beslag gelegd op 1 miljoen euro

Beslag gelegd voor gedupeerde beleggers

Met het miljoenenbeslag in Costa Rica wordt zo veel mogelijk geld veilig gesteld voor de slachtoffers van de vermoedelijke beleggingsfraude. De verdachte heeft vermoedelijk de inleggers misleid met garanties die niet zijn waargemaakt. Het Openbaar Ministerie onderhoudt contact met de curatoren in het faillissement van beide beleggingsvehikels. De curatoren behartigen de belangen van de crediteuren en de gedupeerde beleggers.

Misdaad mag niet lonen

Het onderzoek van de FIOD naar de beleggingsfraude is in februari 2012 opgestart. Gelijktijdig werd een financieel onderzoek ingesteld. Vermoedelijk heeft de 57-jarige ondernemer met het ingelegde geld bouwgrond aangeschaft in Costa Rica, op één van de duurste plekken van het Centraal-Amerikaanse land. Daarop liet hij een riante villa en een hotel bouwen. Daar is nu beslag op gelegd.

FIOD-onderzoek haalt het nieuws in Costa Rica

Het filmpje op Teletica, een Spaanstalige nieuwssite, is niet meer beschikbaar.

Categorie :