Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Miljoenenfraude met accijns en btw

Op 8 november heeft de FIOD doorzoekingen gedaan in twee woningen en een bedrijfspand in de gemeente Hoeksche Waard. Het gaat om een onderzoek naar accijnsfraude en valsheid in geschrift. Daarbij is een 61-jarige vrouw uit de gemeente Hoeksche Waard aangehouden die voor verhoor is overgebracht naar het cellencomplex in Houten. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op fysieke en administratieve administratie.

De 61-jarige verdachte is scheepsbevoorrader en verkoopt onder andere accijnsgoederen zoals sigaretten, tabak en gedistilleerde drank aan zeeschepen. Voor zeeschepen geldt onder voorwaarden dat voor accijnsgoederen geen accijns hoeft te worden betaald als die aan boord worden gebruikt.

Het vermoeden is dat de verdachte de accijnsgoederen nooit aan boord van de zeeschepen heeft afgeleverd. Met deze frauduleuze constructie is de Nederlandse Staat mogelijk 6 miljoen euro aan accijns en btw misgelopen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude ondermijnt

Accijns is een belasting op alcoholhoudende dranken, tabaksproducten en motorbrandstoffen. De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat mensen en bedrijven juiste aangiften doen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. 

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :