Ga direct naar de inhoud

Man aangehouden voor faillissementsfraude

Publicatiedatum 15-10-2020, 14:56

De FIOD heeft vandaag een 49-jarige man aangehouden, die verdacht wordt van faillissementsfraude. Zijn woning in de gemeente Scherpenzeel en een opslagbox en bedrijfspand in Utrecht zijn doorzocht. Daarbij is onder andere beslag gelegd op administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na aangiften van faillissementsfraude door een curator en oud-medewerkers van de failliete onderneming. De onderneming, die in 2019 failliet ging, weigerde de curator inlichtingen en administratie te verstrekken. Het vermoeden is dat activiteiten en vermogen uit de failliete onderneming zijn overgeheveld naar een andere vennootschap van de verdachte. Mogelijk is op deze wijze ongeveer 400.000 euro aan de failliete onderneming onttrokken.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Faillissementsfraude ondermijnt
Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina