Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Man aangehouden voor belastingfraude

Op 11 mei heeft de FIOD een 37-jarige man uit de gemeente Twenterand aangehouden. Eind maart deed de man over de afgelopen drie jaar nieuwe en verbeterde aangiften inkomstenbelasting. In die nieuwe aangiften gaf hij uitzonderlijk hoge positieve en negatieve inkomsten aan met daarbij hoge ingehouden loonheffingen.

Uit de eerder gedane aangiften over die jaren bleek de man een ander, veel lager, inkomen te hebben. Het vermoeden is dat de verdachte willekeurige getallen vóór de echte bedragen heeft gezet en van enkele positieve bedragen negatieve bedragen heeft gemaakt. Daarmee heeft hij mogelijk geprobeerd hoge teruggaven te creëren. De Belastingdienst heeft voorkomen dat op deze wijze honderdduizenden euro’s aan de man zijn uitbetaald.

De FIOD heeft de computer van de man in beslag genomen. De man wordt verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrift.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen
De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat mensen juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ten tijde van de coronacrisis waarin de Belastingdienst zijn uiterste best doet teruggaven snel te verlenen, is de dienst alert op mogelijke belastingfraude.

Inlichting: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :