Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Man aangehouden vanwege meerdere aanvragen TVL

De FIOD heeft op maandag 3 april een 66-jarige man uit de gemeente Wierden aangehouden vanwege fraude met Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). De man, die verdacht wordt van valsheid in geschrift, is overbracht naar het politiebureau voor verhoor. Twee woningen en twee bedrijfspanden in de gemeente Wierden en Almelo zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd fysieke en digitale administratie, digitale gegevensdragers en contant geld.

Aanleiding voor het strafrechtelijk onderzoek is een aangifte van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van een vermoeden van onjuiste digitale aanvragen TVL. De verdachte gebruikte hetzelfde e-mailadres om meerdere TVL-aanvragen bij RVO in te dienen. In totaal waren volgens het onderzoeksteam op deze wijze zevental ondernemingen en 14 aanvragen aan de man te linken.

Bij deze aanvragen werden door verdachte vermoedelijk opzettelijk valse documenten ingediend. De bijgevoegde aangiften omzetbelasting weken af van de aangiften die bekend waren bij de Belastingdienst. De verdachte vroeg voor 940.275 euro ten onrechte TVL aan, waarvan 268.904 euro werd uitgekeerd. Opvallend was dat deze gelden korte tijd na ontvangst vermoedelijk werden overboekt naar onder meer bankrekeningen van derden.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Tegemoetkoming Vaste Lasten

De TVL was bedoeld als tegemoetkoming voor ondernemers die als gevolg van de door de overheid ingestelde coronamaatregelen moeite hadden met het betalen van hun vaste lasten.

Voor informatie: Audrey Nijhof, 06 – 50 100 261

Categorie :