Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Man aangehouden vanwege faillissementsfraude

De FIOD heeft vandaag een 32-jarige man uit Zaandam aangehouden wegens verdenking van faillissementsfraude. De man wordt onder meer verdacht van het verstrekken van onjuiste of onvolledige inlichtingen, valsheid in geschrift en het benadelen van schuldeisers door onttrekkingen uit de boedel. De man is overbracht naar een cellencomplex in Zaandam. Zijn woning in Zaandam is doorzocht en daarbij is beslag gelegd op de administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een aangifte van faillissementsfraude door een curator. De verdachte was bestuurder van een onderneming. In februari 2019 heeft de rechtbank het faillissement daarvan onderneming uitgesproken. Het vermoeden bestaat dat de verdacht voorafgaand aan dit faillissement circa 470.000 euro contante gelden en betalingen heeft onttrokken aan de boedel.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Voor informatie: Audrey Nijhof, 06 - 50 100 261

Categorie :