Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Man aangehouden vanwege belastingfraude

De FIOD heeft maandag 24 april een verdachte aangehouden in verband met belastingfraude. De 63-jarige uit Arnhem wordt verdacht van fraude met omzetbelasting. De man is na verhoor heengezonden. Zijn woning is doorzocht en daarbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek van de FIOD startte na een boekenonderzoek door de Belastingdienst. De verdachte had een onderneming die zich bezig hield met de in- en verkoop van vrachtwagens. Het onderzoeksteam van de FIOD denkt dat de man te weinig omzetbelasting had afgedragen. Het nadeel bedraagt vermoedelijk enkele tonnen. Zo diende de man vermoedelijk opzettelijk zowel geen als onjuiste aangiften omzetbelasting in. Het precieze nadeel voor de staat moet nader onderzoek uitwijzen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven (juiste) belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Voor informatie: Audrey Nijhof, 06 – 50 100 261

Categorie :