Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Man aangehouden in witwasonderzoek

De FIOD heeft op donderdag 27 juni een verdachte aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek. De 53-jarige man uit Zeewolde is meegenomen voor verhoor. Hij wordt verdacht van witwassen. Er is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie uit zijn woning en op een auto.

Het onderzoeksteam vermoedt dat de man een gewoonte maakt van het witwassen van criminele gelden. De uitgaven van de verdachte stroken niet met zijn bekende legale inkomen. Meer dan 220.000 euro aan contant geld werd op verschillende bankrekeningen van de verdachte gestort. Daarnaast hebben derden ruim 100.000 euro aan crimineel geld op zijn rekening overgemaakt. Ook deed hij vermoedelijk privé-uitgaven met geld van de zakelijke bankrekeningen, zoals het huren van auto’s in het luxe segment.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Meer informatie: Wietske Visser, 06 – 18 60 77 61

fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :