Ga direct naar de inhoud

Man aangehouden in onderzoek naar fraude met btw en TVL

Publicatiedatum 21-09-2021, 12:15

Op 21 september heeft de FIOD een 57-jarige man uit Rijswijk aangehouden. De man wordt verdacht van belastingfraude, witwassen en valsheid in geschrift. Ook is zijn woning doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, telefoons en computers.

De verdachte man heeft een aantal bedrijven. Vermoedelijk is één van zijn bedrijven onderdeel van een btw-carrousel. Over een periode van twee jaar is ruim 900.000 euro aan btw in rekening gebracht bij afnemers van elektronische goederen. Deze btw is echter nooit afgedragen aan de Belastingdienst.

Tijdens het onderzoek ontstond tevens de verdenking dat verdachte voor zijn bedrijven ten onrechte aanvragen Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) heeft gediend bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarmee heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt aan valsheid in geschrift en het witwassen van ongeveer 140.000 euro aan onterecht ontvangen overheidssteun. Een deel van de ontvangen gelden heeft de man gebruikt om te beleggen in cryptocurrency.

Voor informatie: Wietske Visser

Categorie: