Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Man aangehouden in onderzoek naar belastingfraude

De FIOD heeft op maandag 8 juli een verdachte aangehouden in een onderzoek naar belastingfraude. De 38-jarige man uit de gemeente Loon op Zand is meegenomen voor verhoor. Twee ondernemingen worden verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting en valsheid in geschrift. De man wordt verdacht feitelijk leiding te hebben gegeven aan deze verboden gedragingen.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een signaal van de Belastingdienst. De man, de directeur van beide ondernemingen, vroeg volgens het onderzoeksteam teveel omzetbelasting terug. Hij diende ten onrechte een teruggaaf omzetbelasting in van ruim 577.000 euro. Ter onderbouwing van de aangiften werden vermoedelijk valse bankafschriften en facturen bij de fiscus aangeleverd. De Belastingdienst heeft hiervan 317.000 euro uitbetaald.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven (juiste) belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 – 50 100 261
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :