Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Machines voor illegale sigarettenfabrieken gevonden

De Douane heeft tijdens een controle op 31 augustus in een loods in Hagestein illegale machines aangetroffen voor de productie van sigaretten. In de loods lagen ook 550.000 illegale sigaretten opgeslagen. Een 44-jarige man is aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Op 30 augustus stuitten ambtenaren van de gemeente Almere tijdens een controle naar illegale bewoning op een in aanbouw zijnde illegale sigarettenfabriek. Daarop werden de Douane en later de FIOD ingeschakeld. Er is niemand aangehouden. In de loods stonden gedeeltelijk in plastic verpakte machines klaar voor de opbouw van een complete productielijn voor illegale sigaretten. Ook zijn 200.000 sigaretten, 25 kilo tabak en non-tabacco materiaal gevonden. In sommige machines zaten nog sigaretten, dat doet vermoeden dat deze machines onlangs elders sigaretten produceerden.

In beide loodsen is beslag gelegd op alle machines en grondstoffen, die inmiddels zijn afgevoerd en worden vernietigd. De FIOD doet onderzoek dat onder leiding staat van het Functioneel Parket.

Hagestein
Almere
Ter informatie!  Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 - 50 100 261

Categorie :